Gemeente Dordrecht | Ons werk | Pixiedust Afvalcommunicatie

GEMEENTE DORDRECHT

RESPECT VOOR DORDT.

Dordrecht is een echte evenementen stad.

Met bekende evenementen als Dordt in Stoom, De Dordtse Boekenmarkt en Big Rivers Festival. Veel bezoekers trekken naar Dordrecht om deze activiteiten te bezoeken. Maar ook inwoners uit Dordrecht zelf behoren tot de bezoekers. Tijdens deze evenementen komt er veel afval vrij dat veelal op straat belandt als zwerfafval. In opdracht van de gemeente Dordrecht, hebben wij een concept bedacht om Dordrecht tijdens evenementen schoon te houden en mensen te stimuleren om het afval niet op straat te gooien maar in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren.

Strategie en inzicht

Mensen die van buiten Dordrecht naar een evenement komen, hebben minder betrokkenheid met de stad dan mensen die er wel wonen. Hoe krijgen we beide doelgroepen betrokken om het gewenste gedrag te tonen? Het inzicht was dat Dordrecht een mooie stad is die veel te bieden heeft voor haar inwoners en bezoekers. Iets om trots op te zijn! En waar je trots op bent, respecteer je, toch?

Zo ontstond de communicatiestrategie vanuit een mix van sociale controle, beroep op het geweten en toch ook sympathie voor de stad: ‘Respect voor Dordt. Hou de stad schoon.’

Concept

Respect voor Dordt werd een flexibele paraplucampagne die meerdere afvalproblemen in Dordrecht aanpakte. Voor deze campagne werd een passende beeldtaal ontwikkeld die in alle visuele communicatie uitingen doorgevoerd werd. Denk hierbij aan beachflags, buttons, tassen, borden en een enthousiast promoteam tijdens publieksevenementen!

Resultaat

Bij alle grote stadsevenementen werd duidelijk dat de herkenbaarheid van de afvaleilanden een grote bijdrage heeft geleverd. Herkenbaarheid en visibiliteit van containers in de openbare ruimte en het tijdig legen van deze containers draagt enorm bij aan een schonere binnenstad.

Wil je net als Gemeente Dordrecht een activerende en impactvolle campagne met een in het oog springende beeldtaal? Kijk dan bij onze pakketten naar de mogelijkheden.

MEER OVER PAKKETTEN

MEER CASES UIT DE BRANCHE

© THE STARDUSTERS 2024