Afval loont | Ons werk | Pixiedust Afvalcommunicatie

AFVAL LOONT

SAMEN SPAREN WE DE NATUUR.

Concept

Afval loont was een innovatief afvalinzamelconcept waarbij de inwoners van deelnemende gemeenten hun gescheiden afval brachten naar filialen van Afval loont. In het filiaal werden de ingeleverde grondstoffen gewogen en werden de deelnemers per kilogram betaald.

Uitdaging

Wij kregen de vraag een naam te verzinnen voor het concept en de onderneming. En hoe wij dit concept onder de aandacht gingen brengen. Hoe krijg je inwoners van de deelnemende gemeenten zo ver dat ze thuis hun afval scheiden en vervolgens wegbrengen naar een filiaal elders in de gemeente. Wij hebben naam, logo, beeldtaal, films, advertenties, prijsvragen, abri’s, en online communicatiemiddelen gemaakt en ingezet.

Resultaten

Afval loont heeft landelijke media aandacht gekregen bij o.a. RTL Nieuws, Telegraaf en NOS. Buiten alle aandacht in de vakpers. Uiteindelijk heeft Afval loont meer dan 15 miljoen kilo gescheiden afval ingezameld en is hiermee meer dan 1 miljoen euro gespaard voor de deelnemers en maatschappelijke organisaties.

Wil je net als Afval loont een activerende en impactvolle campagne met een in het oog springende beeldtaal? Kijk dan bij onze pakketten naar de mogelijkheden.

MEER OVER PAKKETTEN
Afval loont_The Stardusters

MEER CASES UIT DE BRANCHE

© THE STARDUSTERS 2024