Over ons | Pixiedust | Afvalcommunicatiespecialist

WELKOM BIJ PIXIEDUST.

Pixiedust staat voor een betere en circulaire wereld. We willen mensen aanzetten en aanjagen. Meenemen en meekrijgen. In visie en ideeën. We helpen onze klanten impact maken, niet alleen in woord maar juist ook in daad! Geen woorden maar daden. Daarom laten we in ons magazine onze cases graag voor ons spreken.

Wij helpen diverse partijen uit de afvalwereld om met effectieve communicatie, gedragsverandering bij doelgroepen en stakeholders te realiseren. Werken aan een schone, duurzame wereld, is niet alleen een gedeelde verantwoordelijkheid van producenten, consumenten en de private en publieke sector! Maar vooral ook tussen overheden en hun burgers!

Willen we de toekomst verduurzamen en circulair maken, dan moeten we met elkaar kennis, houding en gedrag gaan aanpassen. Dat betekent een belangrijke rol voor communicatie en dat is precies de reden waarom wij met Pixiedust ook inzetten op het ontwikkelen en stimuleren van bewustwording met het gewenste gedrag!

Communiceren en verandering teweegbrengen doen wij door het vertellen van verhalen in woord, geluid en beeld. Verhalen over de inzet van slimme technologie bij afvalinzameling, het stimuleren van maatschappelijke impact en nieuwe vormen van samenwerking met burgers. Van recycle-en-win wedstrijden, circulaire milieustraten tot visionaire vernieuwers in de transitie van afval naar grondstof. Wij zijn communicatiespecialisten, storytellers met een passie voor een betere wereld!

Opdrachtgever:
Gemeente Emmen

Resultaat:

40% daling aanbod restafval in Q1 2022

BEKIJK DE CASE

WERKEN AAN EEN SCHONE,
DUURZAME WERELD.

Wij bouwen aan de gewenste gedragsverandering en bewustwording en leveren daarbij ook een ruimte hoeveelheid aan inhoudelijke en praktische kennis over afvalinzameling en verwerking. We hebben uitgebreide praktijkervaring met de wijze waarop gemeenten en overheidsbedrijven d.m.v. communicatie hun inwoners het gewenste gedrag op het gebied van recycling willen bijbrengen.

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Wij beginnen altijd bij de wortels van de doelstelling en eindigen met het uitwerken van passend activerende communicatie-uitingen om resultaat te boeken. Wij bieden een elixer van ‘Strategie. Concept. Creatie.’ Onze werkwijze bestaat uit die drie fases.

FASE 1

STORYTELLING

Hier positioneren wij campagnes, producten en diensten en de doelstellingen met een pakkende story. Een story die richting geeft en connectie maakt met de doelgroep! En natuurlijk aanmoedigt tot het gewenste gedrag!

MEER OVER STORYTELLING

Bekijk de mogelijkheden.

FASE 2

BEELDTAAL

Hier wordt een beeldtaal ontwikkeld die past bij de story. In deze beeldtaal worden zaken als typografie, beeld- en kleurgebruik, huisstijlelementen, aansprekende copy en indien gewenst een logo uitgewerkt. Met deze beeldtaal kan campagne worden gevoerd. Kortom, een vertaalslag van strategie naar creatieve executie. Uiteindelijk wordt deze beeldtaal optioneel vastgelegd in een inspiratieboek.

MEER OVER BEELDTAAL

Bekijk de mogelijkheden.

FASE 3

CAMPAGNE

In deze fase ontwikkelen wij diverse middelen: van een online post tot een video. Van een mailing tot een activatie. Hiervoor benutten we onze kracht als full-service bureau: wij verzorgen en ontzorgen de uitwerking van alle middelen, zowel online als offline. Zoals social media, websites, advertenties, commercials, guerrilla marketing, verpakkingen, abri’s en nog veel meer.

MEER OVER CAMPAGNES

Bekijk de mogelijkheden.

SNEL. BETAALBAAR.
ONDERSCHEIDEND.

Wij zijn specialist in het creëren van onderscheidend vermogen. Met het Rotterdamse make it happen DNA. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak de stap from dust to glory!

NEEM CONTACT OP
© THE STARDUSTERS 2024